D-vitamin mangel

Mange danskere lider af D-vitaminmangel uden at være klar over det. Vi producerer primært D-vitamin via solens stråler, men da solen ikke skinner så meget på vores breddegrader, har mange danskere mangel på D-vitamin.

Mangel på D-vitamin kan give forskellige symptomer bl.a. ledsmerter og depression (ofte kaldet vinterdepression, da der om vinteren er endnu færre solstråler til at danne D-vitamin i kroppen). Har man D-vitaminmangel og dårligere humør pga dette, vil ens angst også kunne forstærkes især i vinterhalvåret. Et korrekt D-vitaminniveau kan derfor have stor indflydelse på, hvor voldsomt man føler sin angst.

D-vitaminmangel skal konstateres ved en blodprøve hos f.eks. egen læge. Normalværdien for D-vitamin skal ligge mellem 50 og 100.

Hvis man lider af mangel på D-vitamin, kan problemet oftest løses hurtigt og nemt ved at tage D-vitamin som kosttilskud. I specielt slemme tilfælde (hvis ens D-vitamin niveau er meget lavt), skal der indsprøjtninger med højt koncentrat af D-vitamin til for at få rettet op på niveauet hurtigere, men i langt de fleste tilfælde er det nok at tage D-vitamintilskud i vinterhalvåret.

Administrator af emetofobi.dk  | emetofobi.dk@gmail.com